Tel:+387 33 248946

Fax:+387 33 248966 Email: info@inelex.ba

Rudija Alvađa 13

BiH-71000 Sarajevo

O nama

Inelex d.o.o. Sarajevo formiran je 1999. godine. Osnovna djelatnost je isporuka, ugradnja i puštanje u pogon opreme niskog, srednjeg i visokog napona (prekidači, transformatori, rastavljači, frekventni pretvarači, strujni mjerni transformatori, naponski mjerni transformatori, ormari kompenzacije, kontakteri i ostala oprema). Oprema koja se isporučuje i ugrađuje proizvedena je od strane najeminentnijih proizvođača iz oblasti elektroenergetike: Schneider Electric, ABB, Siemens, Končar i mnogi drugi..

Posebno su značajni poslovi rađeni u domenu rekonstrukcije i modernizacije u pogonima Natron-Hayat d.o.o. Maglaj, Arcelor Mittal Zenica d.o.o., Termoelektrana Kakanj i SISECAM Soda Lukavac d.o.o., gdje je izvršena ugradnja i zamjena stare opreme (malouljni prekidači, strujni transformatori, kontakteri) sa najmodernijom opremom Vakumske i SF6 tehnologije.

Raspolažemo sa vlastitim servisom što omogućava ispitivanja, mjerenja funkcionalnosti elektroenergetskih postrojenja. Inelex d.o.o. od 2002. godine isporučuje i opremu iz oblasti mašinstva, te smo ovlašteni distributeri gumenih transportnih traka proizvođača Newko Balkan LLC i Ozerband Turska za područje Bosne i Hercegovine i Hrvatske.